Resa till Santorini

Resa till Santorini

För att komma till Santorini kan du ta flyget till Aten först innan du kan åka vidare med båt, färja eller inrikesflyg.  Det går naturligtvis även att ta ett reguljärflyg och boka allt på egen hand. Charterflygen går annars titt som tätt under veckorna från flera svenska städer, som Stockholm, Malmö och Göteborg till Santorinis flygplats som ligger i närheten av den lilla byn Kamari. Härifrån går även dagliga flyg till Aten. Restid mellan Sverige och Santorini om du flyger direkt, är ca 3 h och 45 minuter.

Mellanlandningar

Många lågprisflygbolag och reguljära flygbolag kan ta dig till Santorini om du väljer att inte köpa en flygstol på ett charterbolag eller köpa en charterresa med allt inkluderat. Flera flygbolag som exempelvis Norwegian erbjuder flygförbindelser med mellanlandningar vilket visserligen tar lite längre tid men kan vara ett alternativ om du inte har alltför bråttom. Det kan också vara ett sätt att stanna till på andra platser först innan du styr kosan mot Santorinis övärld.

Charterresan – det vanligaste alternativet

Det går inte att sticka under stol med att de allra flesta resenärer förmodligen väljer charterresan som det billigaste och smidigaste alternativet även om en reguljär flygresa med mellanlandningar eller båt till Santorini också kan kännas som ett lockande alternativ. men med en charterresa får du vanligtvis tillgång till allt – hotell, flygresa och hel- eller halvpension med mera. En bokad charterresa är det mest prisvärda alternativet om ni reser flera stycken som familj eller ett gäng vänner och därmed vill hålla nere kostnaderna. Väl på plats har ni ändå möjligheten att planera er vistelse som ni vill genom att hyra vespa, hyrbil eller göra utflykter på egen hand alternativt i grupp. Allt är på så vis förbokat och du slipper krusiduller och tidsåtgång att sitta och boka själv på nätet eller bege dig till olika kontor på plats för att köpa biljetter och leta kommunikationer till och från Santorini.

Ta sig hit från andra öar

Om du kanske har bokat en Greklandsresa till en annan ö och samtidigt väljer att ge Santorini en chans så går det alldeles utmärkt att ta en färja från andra öar som Kreta, Naxos, Mykonos och många andra som faktiskt bara ligger en kortare båtresa bort. Båtresor gör även att du upplever den magiska naturen på ett bättre sätt. Det är också ett förträffligt sätt att stifta nya bekantskaper, eftersom du på båtar och färjor kan slå dig i slang med andra människor – så väl turister som greker – och komma hem många erfarenheter rikare och med en utökad vänskapskrets.

Åk båt på ett annorlunda sätt

Det finns inte bara de vanliga färjorna som trafikerar Santorini och förbinder ögruppen med fastlandet och andra öar. Du kan även ta en annan variant och bege dig ut på vattnet med en katamaran eller en hydrofoil, som garanterat tar kortare tid på grund av den höga farten. Förvänta dig dock ett högre pris om du vill resa i den här klassen – men ett äventyr lär det förmodligen bli.